Nåle til en krøllet hund!!!

Akupunktur er det nye tiltag på Højelse Smådyrsklinik. Hér skriver Christina Højgaard, Det Gode Hundeliv om sin personlige oplevelse af nåleekspertisen hos Dyrlæge Thomas.

Teddys ryg er i uorden. Han halter ofte på sine forben, fordi hans 63 Bullmastiff kilo er tunge for hans ryg. 6 somre har han bag sig, og jeg kan ærligt sige, at han hver eneste dag og time gør mig stolt som hundeejer.
Men Teddy har Spondylose (ryglidelse) i svær grad. Han har også problemer med sin mave/tarm, givetvis et resultat af et temmelig dårligt immunforsvar og lave stofskifte. På hans sygdomsCV står der også Furunkulose og hudproblemer.
Tjaaa, Teddy er i forsikrings øjne nok et dårligt liv. Men som mange af vores hunde, er Teddy mit lille uundværlige hjerte, som jeg vil gøre alt for så længe det giver mening for ham.

For en god måned siden fik jeg af min dyrlæge, et fif om Kiropraktor Thomas, der skulle kunne hjælpe Teddy med sine rygproblemer via kiropraktik.

Til den første konsultation blev Teddys ryg og hundekrop gennemarbejdet i en god time, og jeg oplevede at min hund var på lyserød sky over den ”udretning” som Thomas foretog.

Selv det rynkede ansigt (min hunds) blev trukket og strakt igennem ved en Kranio-Sakral massage. Du godeste, min hund var i en helt anden verden af nydelse og fysisk lettelse.

Der gik blot én konsultation mere, før Thomas foreslog at sætte akupunkturnåle i Teddy som smertelindrende og helende behandling. Et nyt tiltag på klinikken sagde han. Jeg var naturligvis optimistisk, da den første nåledag blev sat i kalenderen.

Efter anden gang med akupunktur, kan jeg nu tage Teddys smertestillende piller fra ham. Fantastisk!!! Der er booket en tid mere i kalender, og jeg glædes….. Teddys mave giver en samlet og god afføring. Der er færre fæle hundeprutter (læs: stor hund – stooooore prutter). Hans poter er ikke blevet fri for Furunkulose, men der er ingen smerter i dem pt, og han halter ikke i op til 7 dage efter akupunkturen! Teddy er blevet en gladere hund af akupunkturen. En virkningsfuld behandling, som udføres på afslappet og behagelig måde.

Vores historie er ikke slut endnu. Vi vil fortsat bede om tider i kalenderen hos Nåle Thomas. Akupunktur er kommet for at blive, både hos dyrlægen, men også hos os. (Gid dette havde været en mulighed længe længe før). Der er en markant forskel både ud- og indvendig i min hund før/efter nålene. Derudover er sympatien, indlevelsen og kærligheden fra Nåle Thomas til hunden - ægte. Den gode stemning er en gave.

Jeg håber, at der er mange skønne hunde og ejere derude, som med tiden får interesse og øjne for akupunktur. Teddy og jeg er i hvert fald blevet klogere og MEGET gladere efter mødet med nu: NåleThomas på Højelse Smådyrsklinik. TAK!

Skrevet af: Hundecoach Christina Højgaard, www.detgodehundeliv.dk

Fakta om akupunktur:

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som har været benyttet i over 3000 år. Arcus betyder nål og punctura betyder at gøre et indstik. Behandlingen foregår ved, at såkaldte akupunkturnåle stikkes ind gennem huden. Akupunkturnålene er tynde og bøjelige og kan under behandlingen drejes for at forstærke virkningen af akupunkturen. De fleste dyr reagerer ikke på indstik af nålene.

Akupunktur benytter sig af kroppens energibalance. Energibalance styres vha. usynlige energikanaler som kaldes meridianer. Der findes 12 meridianer på kroppen.

Man placerer nåle langs de meridianbaner, på specifikke punkter, der svarer til bestemte steder i kroppen. Derved kan man genskabe energibalancen. Akupunkturens gavnlige virkning kan til dels forklares ved frigivelse af kroppen eget morfinlignende stof der kaldes endorfiner, som giver velvære. Men en del af akupunkturens gavnfulde virkning er stadig videnskabelig uforklarlig.

Akupunktur anvendes ofte til smertelindring, men der er mange andre lidelser, hvor akupunkturen kan gøre gavn hos vores dyr.

Hvis du har nogle spørgsmål til ovenstående eller gerne vil bestille tid til akupunktur til din hund ring da til Højelse Smådyrsklinik, Ejbyvej 12C, 4623 Ll. Skensved, tlf.: 5616 8024.